Fotowedstrijd

Naar aanleiding van het 60-jarig bestaan van de vereniging organiseert de
heemkundige kring Jan Vleminck
in 2024 een fotowedstrijd.

Deelnemen kan tot 31/12/2024.
klik hier voor het reglement.

Van Wyneghem naar Wijnegem (2014)

[601] 20-07-2024Auteur Webmaster

 

De titel van de tentoonstelling van 2014, Van Wyneghem naar Wijnegem, verwijst naar de grondige verandering die het straatbeeld van Wijnegem de afgelopen eeuw onderging.Dorenboslaan De geschiedenis van onze straten werd op drie manieren in beeld gebracht. Vooreerst toonden twintig nostalgische sepia-vergrotingen van oude postkaarten hoe het dorp er zowat een eeuw geleden uitzag. Daarnaast lieten eveneens een twintigtal oude plans en kaarten de bezoeker toe de ontwikkeling van het stratenpatroon te begrijpen. Ten slotte waren er 60 dubbelfoto’s, waarop het straatbeeld van de jaren 1960 werd geconfronteerd met dat van nu. Op die manier sloot de tentoonstelling ook perfect aan bij de viering van het halfeeuwfeest van heemkundige kring Jan Vleminck, die immers werd opgericht in 1964.Dorenboslaan In de prachtige catalogus werd de geschiedenis van alle 94 straten toegelicht en geïllustreerd met foto’s uit verschillende periodes. Ook 24 historische kaarten werden erin opgenomen. De catalogus is helaas uitverkocht. De bezoekers konden ook hun kennis van Wijnegem testen door enkele 50 jaar oude straatbeelden te identificeren. Velen vonden deze prijsvraag wat te moeilijk, maar toch wisten 34 deelnemers de correcte oplossing te vinden. Met 1839 bezoekers werd deze jubileumeditie de succesrijkste tentoonstelling van de laatste tien jaar.

 
 

heemkringwijnegem.be maakt gebruik van cookies

Bij akkoord maakt deze website gebruik van cookies voor functioneel gebruik en om de website te analyseren.
Sessie cookies - Deze zijn essentieel voor het functioneren van de site.
Google Analytics - Deze cookies worden gebruikt om informatie te verzamelen over hoe bezoekers onze site gebruiken.
We gebruiken de informatie om rapporten samen te stellen en om ons te helpen de site te verbeteren.
De cookies verzamelen informatie in een anonieme vorm, inclusief het aantal bezoekers van de site, hoe bezoekers naar de site zijn gekomen en de pagina's die ze hebben bezocht.

PRIVACYVERKLARING HEEMKUNDIGE KRING JAN VLEMINCK VZW - WIJNEGEM